X

Σολομός με μπρόκολο γκρατινέ

Υλικά

υλικά για 4 άτομα

800 γρ. σολομός σε 4 φέτες

800 γρ. μπρόκολα (δύο μεσαία)

170 γρ. κεφαλογραβιέρα ή γραβιέρα 

6 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 φλ.τσ. λευκό κρασί

2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο

1/2 λεμόνι, το χυμό

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Ανάβουμε το φούρνο στους 200ο.

Πλένουμε το μπρόκολο, το κόβουμε σε μέτρια μπουκετάκια και το βάζουμε να βράσει σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει αρκετά χωρίς να λυώνει -περίπου 8'.

Οταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι.

Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και κόβουμε σε φετάκια το λευκό και λίγο από το τρυφερό πράσινο τμήμα.

Ζεσταίνουμε σ' ένα τηγανάκι 1 κ.σ βούτυρο και βάζουμε το κρεμμυδάκι να μαλακώσει, ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά για 3'-4'.

Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσει 3'.

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και το μεταφέρουμε μαζί με το ζουμί του σε πυρίμαχο σκεύος.

Ακουμπάμε επάνω τις φέτες του σολομού, που έχουμε προηγουμένως αλατοπιπερώσει.

Περιχύνουμε με το λεμόνι.

Βάζουμε γύρω και ανάμεσα στις φέτες τα μπουκετάκια του μπρόκολου.

Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με το τριμμένο τυρί.

Κόβουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε μικρά κομματάκια και το σκορπίζουμε επάνω.

Το ψήνουμε στη μεσαία σκάλα του φούρνου για 20' περίπου.

Ανάβουμε το γκριλ του φούρνου και μεταφέρουμε το ψάρι ψηλότερα.

Το αφήνουμε 2'-3', μόλις για να ροδίσει και να ξεροψηθεί η επιφάνεια.

Σερβίρουμε αμέσως.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές