X

Φιλέτα μπακαλιάρου με κολοκυθάκια και μαραθόριζα

Υλικά

υλικά

1500 γρ. φρέσκο μπακαλιάρο, κομμένο σε φέτες και καθαρισμένο (ή χριστόψαρο, πεσκανδρίτσα κ.α.)

1 μεγάλη μαραθόριζα

5 μέτρια κολοκυθάκια

10 τοματίνια

1 λεμόνι, το χυμό και το ξύσμα

100 ml ε.π. ελαιόλαδο

1/2 φλ.τσ. λευκό κρασί

1 κ.γ. θυμάρι

3 σκ. σκόρδο καθαρισμένες, στη μέση

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Καθαρίζουμε τη μαραθόριζα και χωρίζουμε τα φύλλα της.

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε κυβάκια.

Τα σωτάρουμε μαζί με το σκόρδο σε 2 κ.σ ελαιόλαδο, ρίχνοντας αλάτι και πιπέρι, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.

Χωρίζουμε τη φουντίτσα του άνηθου από τη μαραθόριζα και την ψιλοκόβουμε στα κολοκυθάκια.

Τα κρατάμε στην άκρη και στο ίδιο τηγάνι μαραίνουμε τα φύλλα της μαραθόριζας, προσθέτοντας 1 κ.σ ελαιόλαδο για 2'.

Ανάβουμε το φούρνο στους 200ο.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το κρασί και το βράζουμε 1'.

Το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λεμόνι και το ξύσμα.

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ρίχνουμε 1 κ.σ ελαιόλαδο και στρώνουμε τα φύλλα της μαραθόριζας.

Τακτοποιούμε επάνω τα κομμάτια του ψαριού, αλατοπιπερωμένα και γύρω γύρω τα τοματίνια.

Πασπαλίζουμε με το θυμάρι.

Ρίχνουμε το κρασί με το λεμόνι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε στο φούρνο για 20' περίπου.

Ενδιαμέσωε ραντίζουμε το ψάρι με τους χυμούς του.

Το σερβίρουμε με τα κολοκυθάκια και ρίχνουμε επάνω τη σάλτσα του.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές