Υλικά
1/2 κιλό αρνίσιο μπούτι Υλικά
3/4 κιλού χοιρινή σπάλα
1/2 κιλό κατσίκι (όλα χωρίς τα κόκκαλα)
1 κεφάλι σκόρδο
3/4 κιλού πατάτες μικρές
2 ντομάτες, σε φέτες
1 φλιτζάνι τσ.εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι , κεφαλογραβιέρα ή λαδοτύρι σε χοντρά κομμάτια
3-4 φύλλα δάφνης
1κ.σ. θυμάρι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κρέατα καλά και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.
Καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου, τις αλατοπιπερώνουμε,κάνουμε σχισμές στα κρέατα με ένα μυτερό μαχαίρι και σπρώχνουμε στο βάθος από μια ολόκληρη σκελίδα.
Αλατοπιπερώνουμε γενναία το κρέας, πασπαλίζουμε με το θυμάρι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις κόβουμε κυδωνάτες και τις αλατοπιπερώνουμε.
Στρώνουμε πάνω σε μεγάλο ταψί ή στον πάγκο της κουζίνας τρεις λαδόκολλες, τοποθετούμε στην μια άκρη το μπούτι αφήνοντας μεγάλο περιθώριο από κάθε πλευρά, δίπλα τις πατάτες, και ανάμεσα σκορπίζουμε το κεφαλοτύρι και τις ντομάτες.
Προσθέτουμε τη δάφνη και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
Γυρίζουμε τα πλαινά από τις λαδόκολλες προς τα μέσα και τυλίγουμε προσεκτικά σε πακέτο.
Τυλίγουμε μια ακόμα φορά με χασαπόχαρτο και δένουμε προσεκτικά με σπάγγο.
Τοποθετούμε το πακέτο σε ταψί και ψήνουμε στους 130ο περίπου τρεις ώρες.
Αφήνουμε να σταθεί 1/2 ώρα και κατόπιν αφαιρούμε τους σπάγγους, ξετυλίγουμε από το χασαπόχαρτο, βάζουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε ζεστό μέσα στις ανοιγμένες λαδόκολλες.