Υλικά
1 1/2 κιλό αρνί σπάλα ή άλλο μαλακό κομμάτι Υλικά
1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα (το λευκό μέρος και το τρυφερό πράσινο)
1 φλιτζάνι τσ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τσ. ε.π. ελαιόλαδο
χυμός 2 λεμονιών
2 αυγά
αλάτι, πιπέρι
πάπρικα γλυκειά(προαιρ.)
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το αρνί, σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και το κόβουμε μερίδες.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το αρνί από όλες τις πλευρές να ροδοκοκκινίσει.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε 4-5 λεπτά να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 1 1/2 φλ.τσ.
νερό.
Σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει ,μέχρι να μαλακώσει.
Όταν κοντεύει να τελειώσει χτυπάμε σε ένα πιάτο τα αυγά με το χυμό των λεμονιών και προσθέτουμε σιγά-σιγά ζουμί από το κρέας,χτυπώντας συνέχεια με το σύρμα των αυγών.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, περιχύνουμε με το αυγολέμονο .Την κουνάμε να πάει παντού το αυγολέμονο και ξαναβάζουμε στη φωτιά μερικά λεπτά να πήξει ,ανακινώντας συχνά την κατσαρόλα.
Σερβίρουμε περιχυμένο με λίγη σάλτσα, ενώ την υπόλοιπη τη βάζουμε σε μπολ.Πασπαλίζουμε με την πάπρικα.