
Υλικά
7 σκελίδες σκόρδο λιωμένο Υλικά
1 φλιτζάνι τσ.αμύγδαλα ασπρισμένα(ξεφλουδισμένα)
1/2 φρατζόλα ψωμιού, την ψίχα
2-3 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
1 φλιτζάνι τσ. ε.π.ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι γάλα
3 κουταλιές σ.λευκό ξύδι
1/2 κουταλιά σ.μαιντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τη ψίχα στο γάλα.
Στίβουμε καλά και την αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα , το σκόρδο, το ψωμί και χτυπάμε να ενωθούν.
Προσθέτουμε διαδοχικά το λάδι και το ξύδι, μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα.
Βγάζουμε από το μπλέντερ, προσθέτουμε το γιαούρτι,αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε, αν χρειάζεται, το αλατοπίπερο.
Σερβίρουμε τη σκορδαλιά πασπαλισμένη με τον μαιντανό.