Υλικά
5-6 αυγά Υλικά
5 αγκινάρες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές σ. άνηθο ψιλοκομμένο
3-4 κουταλιές γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη
3-4 κ.σ.φρυγανιά τριμμένη
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμός 2 λεμονιών
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα κοτσάνια από τις αγκινάρες , αφαιρούμε τα χοντρά φύλλα, κόβουμε οριζόντια στη μέση και με ένα κουταλάκι αδειάζουμε τα χνούδια.
Τρίβουμε κάθε αγκινάρα με λεμονόκουπα και τις ρίχνουμε σε μια λεκάνη με νερό και λεμόνι να μην μαυρίσουν.
Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε ρηχή κατσαρόλα και βάζουμε τις αγκινάρες να σιγοβράσουν σκεπασμένες με νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε τα αυγά , προσθέτουμε τη γραβιέρα, τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια στο υπόλοιπο ελαιόλαδο για 1 λεπτό και τα προσθέτουμε στ' αβγά.
Σ' ένα πυρίμαχο σκεύος , λαδωμένο,ακουμπάμε τις αγκινάρες τη μια δίπλα στην άλλη .
Εχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Ρίχνουμε το μείγμα των αβγών στις αγγινάρες ,πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.