Υλικά
500 γρ. κιμά χοιρινό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
1 κ.γ. σπόρους κόλιαντρου κοπανισμένους
1 κ.σ. κουκουνάρι
1 αβγό
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
για το τηγάνισμα: ελαιόλαδο και αλεύρι
παρασκευή
Ζυμώνουμε τον κιμά με τα μυρωδικά, το κρεμμύδι, τη φρυγανιά, το αβγό, το κουκουνάρι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Πλάθουμε μέτρια κεφτεδάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο, σκεπασμένα με μεμβράνη για 1-2 ώρες, ώστε να απλώσουν τα αρώματα.
Τα αλευρώνουμε ελαφρά και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο για 3' από κάθε πλευρά.
Τα σερβίρουμε αμέσως.
Ταιριάζουν με μια σαλάτα ταμπουλέ.