Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
• 4 αβγά
• 4 φέτες προσούτο
• φρέσκια ρόκα για σαλάτα, πλυμένη
• 6 κ.σ. λευκό ξύδι
• 4 μεγάλες φέτες ψωμιού της επιλογής σας
παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C και φρυγανίζουμε το ψωμί.
Τοποθετούμε σε 4 ξεχωριστά πιάτα και απλώνουμε στην επιφάνεια του ρόκα και μία φέτα προσούτο.
Τηγανίζουμε τα αβγά και τοποθετούμε το καθένα πάνω στο προσούτο.
Συμπληρώνουμε με αλάτι και πιπέρι και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.TIP: Τα αβγά μπορούν να γίνουν και ποσέ (μαγειρεμένα σε νερό που σιγοβράζει).
Ωστόσο, επειδή αυτή είναι μια δύσκολη τεχνική, αναζητείστε ειδικά εργαλεία που θα σας βοηθήσουν αν το επιχειρήσετε (π.χ θήκες σιλικόνης ή μεταλλικές που εφαρμόζουν στην κατσαρόλα)