X

Σαλάτα ρόκας με μανιτάρια, σταφίδες και φιστίκι Αιγίνης

Υλικά

Υλικά

1 μάτσο ρόκα 

250 γρ. φρέσκα μανιτάρια

15 γρ. σταφίδα ξανθή 

10 γρ. αποφλοιωμένο φιστίκι Αιγίνης

10 ml τσίπουρο  

20 ml βαλσάμικο 

1. κ.σ. μέλι 

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε τη ρόκα και την κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το τσίπουρο με ελάχιστο νερό και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τις σταφίδες.

Τις αφήνουμε να μουλιάσουν για 20 λεπτά περίπου.

Εν τω μεταξύ σε ένα μπολάκι χτυπάμε το μέλι με το βαλσάμικο και το λάδι για βινεγκρέτ.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα μαζί με τη ρόκα.

Στη συνέχεια, σουρώνουμε τις σταφίδες και τις προσθέτουμε στη σαλατιέρα με λίγη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε ελαφριά.

Χοντροκόβουμε τα φιστίκια και πασπαλίζουμε την σαλάτα και στο τέλος ρίχνουμε και την υπόλοιπη βινεγκρέτ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές