Υλικά
1 κ.σ ελαιόλαδοΥλικά:
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
90 γρ. παντσέτα, ψιλοκομμένη (αλλαντικό)
8 αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου
75 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
1/4 κούπας sour cream & λίγο σχοινόπρασο (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
Όταν κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι και την παντσέτα.
Σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι, περίπου 2 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.Σε ένα μπολ χτυπάμε όλα τα αβγά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι με την παντσέτα, το τυρί, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.Λαδώνουμε καλά μία φόρμα για μικρά muffins και ρίχνουμε σε κάθε θήκη λίγο από το μείγμα.
Ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά και βγάζουμε από το φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και σερβίρουμε με λίγη sour cream και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.Tip.
Αν δεν βρείτε sour cream, μπορείτε να αντικαταστήσετε με στραγγιστό γιαούρτι.