X

Σουβλάκια με χαλούμι και λαχανικά

Υλικά

Υλικά (για 12 περίπου σουβλάκια)

25 ντοματάκια

250 γρ. χαλούμι, κομμένο σε 12 περίπου κύβους

2 κολοκυθάκια, κομμένα σε 12 κομματάκια

12 μικρά λευκά μανιτάρια, καλά καθαρισμένα

2-3 κόκκινες πιπεριές

? κούπας χυμό λεμονιού

2 κ.σ ελαιόλαδο

1 κ.γ φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

12 ξυλάκια για σουβλάκι, μικρού μεγέθους

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πιπεριές στα 4 και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί με τη φλούδα προς τα πάνω.

Ψήνουμε στους 180 C μέχρι το πάνω μέρος της πιπεριάς να αρχίσει να φουσκώνει και να μαυρίσει ελαφρά.Μόλις βγουν από το φούρνο τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο και σκεπάζουμε με μεμβράνη για περίπου 15 λεπτά.

Στη συνέχεια αφαιρούμε τη φλούδα και κόβουμε σε μικρές λωρίδες.
Σε κάθε ξυλάκι περνάμε ένα κομμάτι κολοκύθι, μανιτάρι, χαλούμι, πιπεριά, ντοματάκι και τοποθετούμε σε ένα μακρόστενο πιάτο στη σειρά.Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδα και το θυμάρι, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και με το μείγμα βουρτσίζουμε απαλά τα σουβλάκια.

Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.Μόλις βγουν από το ψυγείο, τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι με γκριλ, μέχρι να πάρουν χρώμα απ’όλες τις μεριές και ν’αρχίσει το τυρί να λιώνει.

Σερβίρουμε με μερικά επιπλέον κομμένα λεμόνια.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές