Follow us

Φιλέτα μπακαλιάρου σε κρούστα

Φιλέτα μπακαλιάρου σε κρούστα

Υλικά

Υλικά:

2 φιλέτα παστού ξαλμυρισμένου μπακαλιάρου 800 γρ. περίπου

200 γρ.ψωμί

3 σκελίδες σκόρδου

150 γρ. λιαστές ντομάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια

1 μικρό ματσάκι φρέσκου βασιλικού

40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

1 λεμόνι

ξύδι μπαλσάμικο

2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο,ψιλοκομμένο

2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι,ψιλοκομμένο

ε.π. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 C.

Ραντίζουμε ένα μεγάλο πυρέξ με ελαιόλαδο (μέγεθος που να χωράει άνετα τα φιλέτα).

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στην επιφάνεια του πυρέξ και πάνω σ’αυτήν τοποθετούμε τα φιλέτα (αν έχουν πέτσα, με αυτήν προς τα κάτω).

Τοποθετούμε στο φούρνο σε χαμηλή θέση για να μην αρπάξει.

Μαδάμε το ψωμί σε ψίχουλα και τα τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ.

Προσθέτουμε τις 2 σκελίδες σκόρδου και 1 κ.σ ελαιόλαδο.

Αλέθουμε για σύντομο χρονικό διάστημα, μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα και στη συνέχεια τοποθετούμε σε ένα μπολ.

Στο μπλέντερ τοποθετούμε τις λιαστές ντομάτες με λίγο από το λάδι τους και την τελευταία σκελίδα σκόρδου, την παρμεζάνα, το βασιλικό και 1 κ.γ ξύδι μπαλσάμικο.

Στύβουμε το λεμόνι και προσθέτουμε σ’ αυτά το χυμό και το ξύσμα του.

Αλέθουμε μέχρι να σχηματιστεί μια δεμένη σάλτσα.Βγάζουμε το ψάρι από το φούρνο και απλώνουμε στην επιφάνεια του τη σάλτσα.

Πασπαλίζουμε με τα ψίχουλα και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.

Τοποθετούμε ξανά στο φούρνο, στο κανονικό ράφι και ψήνουμε για 15 -20 λεπτά.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.