
Υλικά
υλικά
3/4 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 κ.σ. βούτυρο
100 γρ. τριμμένο τυρί κίτρινο με δυνατή γεύση, σαν το τσένταρ
1 κ.σ. σιναπόσπορο
1 κ.σ. μαυροκούκι
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. ανθό αλατιού
1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
παρασκευή
Σε μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο σε κομματάκια, το αλεύρι, το αλάτι, το καγιέν και δουλεύουμε μέχρι να ενωθούν χονδρικά.
Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και δουλεύουμε να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.
Την κάνουμε μπάλα, την πατάμε να πλατύνει και την τυλίγουμε σε μεμβράνη.
Την αφήνουμε στο ψυγείο για 30' τουλάχιστον (μπορούμε να την ετοιμάσουμε και από την προηγουμένη).
Την βγάζουμε λίγη ώρα πριν να μαλακώσει.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε ένα φύλλο παραλληλόγραμμο με πάχος μισό εκατοστό.
Ραντίζουμε ελαφρά με νερό την επιφάνεια και σκορπίζουμε επάνω το σιναπόσπορο και τον ανθό αλατιού.
Περνάμε επάνω τον πλάστη πιέζοντας ελαφρά να βυθιστούν στη ζύμη.
Κατόπιν κόβουμε τη ζύμη σε μπαστουνάκια πλάτους 6-7 χιλ.
και μήκος όσο μας βολεύει (χωρίζουμε τη ζύμη ανάλογα).
Ανάβουμε το φούρνο στους 200ο.
Τοποθετούμε τα μπαστουνάκια σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, αφήνοντας 1 εκ.
απόσταση μεταξύ τους και σκορπίζουμε επάνω το μαυροκούκι.
Τα ψήνουμε επί 10' περίπου.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.