X

Κριτσίνια με ελιές

Υλικά

υλικά

1 1/4 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γ. σόδα σε σκόνη

1/2 φλ.τσ. ξυνόγαλα

7 ελιές Καλαμών ξεφλουδισμένες και πολύ ψιλοκομμένες

2 κ.σ. βούτυρο εκτός ψυγείου

1 αβγό χτυπημένο με ελάχιστο νερό για το άλειμμα

1 κ.γ. ζάχαρη

1/3 κ.γ. αλάτι

παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο και στρώνουμε το ταψί μας με χαρτί ψησίματος.

Ανακατεύουμε αλεύρι, μπέικιν, σόδα, αλάτι και ζάχαρη σε μεγάλη γαβάθα και προσθέτουμε το βούτυρο και το ξινόγαλα.

Δουλεύουμε το μείγμα λίγο και προσθέτουμε τις ελιές.

Φτιάχνουμε μια ζύμη ομοιογενή.

Την ακουμπάμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη δουλεύουμε με το χέρι λίγη ώρα.

Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση.

Ανοίγουμε τη μισή σε παραλληλόγραμμο με μήκος 25 εκ.

και τη χωρίζουμε σε 15 περίπου μπαστουνάκια.

Γυρίζουμε κάθε μπαστουνάκι να γίνει ένα στριφτό κριτσίνι με μήκος γύρω στα 15-18 εκ.

και απλώνουμε τα κριτσίνια στο ταψί.

Κάνουμε το ίδιο και με την υπόλοιπη ζύμη.

Τα αλείφουμε με το αβγό και τα ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινήσουν, περίπου 25'.

Αφήνουμε να κρυώσουν πριν να τα σερβίρουμε.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές