X

Σάλτσα με ταχίνι

Υλικά

υλικά

250 γρ. ταχίνι (απλό ή ολικής)

150 ml χυμό λεμονιού σουρωμένο

2 σκ. σκόρδο λυωμένες

1/2 κ.γ. αλάτι

1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν

μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

παρασκευή

Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε το λυωμένο σκόρδο με το αλάτι και το καγιέν ώστε να γίνει μια πάστα.

Προσθέτουμε το ταχίνι ανακατεύοντας με πιρούνι και κατόπιν λίγο λίγο το λεμόνι χτυπώντας τη σάλτσα με το σύρμα των αβγών.

Προσθέτουμε αν θέλουμε τον μαϊντανό.

Ταιριάζει σε πράσινες σαλάτες, σε λαχανικά βραστά ή στον ατμό και με ψάρι.

Μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη πάνω από μια εβδομάδα.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές