Υλικά
Υλικά
Για την βάση:
120 γρ μπισκότα digestive
5 κσ. βούτυρο, λιωμένο
1κσ λευκή ζάχαρη
Για τη γέμιση:
700 γρ τυρί κρέμα (τύπου Φιλαδέλφεια)
1 ½ κούπα λευκή ζάχαρη
1/3 κούπας στραγγιστό γιαούρτι, πλήρες
6 αβγά + 2 κρόκους
2 κγ χυμό λεμονιού
2 κγ απόσταγμα βανίλιας
Παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.
Στο μπλέντερ θρυμματίζουμε καλά τα μπισκότα και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα.
Αδειάζουμε σε μια στρογγυλή φόρμα και με τα δάχτυλα ή ένα κουτάλι πιέζουμε ώστε να καλύψουν ομοιόμορφα την επιφάνεια της βάσης.
Ψήνουμε για 11-13 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Στο μεταξύ ξεκινάμε να ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με ένα μίξερ σε μέτρια ταχύτητα το τυρί κρέμα μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη και ανακατεύουμε για ακόμη 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, την υπόλοιπη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Τέλος προσθέτουμε τα αβγά και τους 2 κρόκους και ανακατεύουμε καλά, για 2-3 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα.
Βουτυρώνουμε τις άκρες τις φόρμας και αδειάζουμε τη γέμιση.
Τοποθετούμε γύρω από τη φόρμα λίγο αλουμινόχαρτο σε περίπτωση που τρέξει μέρος της γέμισης.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 C για 10 λεπτά και στη συνέχεια κατεβάζουμε στους 100 και ψήνουμε για 1 ½ ώρα.
Μόλις βγει από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει καλά, περίπου 2-3 ώρες και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ξεκολλάμε τη φόρμα από το περίγραμμα του cheesecake.
Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.
Σερβίρουμε σκέτο ή με φρέσκιες φράουλες.