Υλικά
υλικά
6 αβγά βρασμένα σφιχτά
2-3 φέτες ζαμπόν
4 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.σ. κάππαρη
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελάχιστο πιπέρι καγιέν
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Εχουμε τοποθετήσει τα αβγά στο ψυγείο να είναι κρύα.
Τα βγάζουμε, τα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά.
Τοποθετούμε ένα-ένα αβγό σε ξύλο κοπής και το κόβουμε προσεκτικά στη μέση κατά μήκος.
Με ένα κουταλάκι αφαιρούμε τους κρόκους και τους βάζουμε σε ένα μπολ.
Μπορούμε να κόψουμε μια λεπτή "φλούδα" από το κυρτό μέρος του ασπραδιού ώστε να στέκεται σταθερά στο πιάτο.
Λυώνουμε τους κρόκους με το πιρούνι, προσθέτοντας τη μαγιονέζα, το καγιέν, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε το ζαμπόν ψιλοκομμένο και την κάππαρη (αν είναι χοντρή την ψιλοκόβουμε και αυτή).
Γεμίζουμε με το μείγμα τα άδεια μισά αβγά, χρησιμοποιώντας χοντρό κορνέ ή ένα κουταλάκι.
Στολίζουμε τα αβγά με μαϊντανό και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.