X

"Μιλφέϊγ" με κολοκυθάκια και ανθότυρο

Υλικά

υλικά

250 γρ. φρέσκο ανθότυρο

6 μέτρια κολοκυθάκια

6-7 σφιχτές αλλά ώριμες ντομάτες

1 σκ. σκόρδου

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

2 κ.σ. φρέσκα φύλλα βασιλικού

1 κ.σ. φρέσκα φυλλαράκια ρίγανης

3 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

παρασκευή

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ανθότυρο με 1 κ.σ ελαιόλαδο, το σκόρδο τριμμένο στον τρίφτη, τη ρίγανη, το μισό βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.

Το διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι τη χρήση του.

Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε οριζόντια σε ροδέλες πάχους 1/2 εκ.

Τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε τρυπητό.

Πλένουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές λωρίδες, πάχους 2-3 χιλ.

Ζεσταίνουμε σε μέτριο τηγάνι 2 κ.σ ελαιόλαδο και σωτάρουμε προσεκτικά τα κολοκυθάκια.

Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί και τα αλατίζουμε.

Συνθέτουμε τα "μιλφέϊγ" μας σε πιατέλα: στρώνουμε αν θέλουμε στον πάτο μερικά φύλλα ρόκας.

Βάζουμε μια ροδέλα ντομάτας, μια κουταλιά μείγμα ανθότυρου, μια στρώση κολοκυθάκια (τα διπλώνουμε προς τα μέσα να μην εξέχουν), ντομάτα, ανθότυρο, κολοκυθάκια.

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με παρμεζάνα και στολίζουμε με φυλλαράκια βασιλικού.

Με τον ίδιο τρόπο σχηματίζουμε "μιλφέϊγ" μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Τα σερβίρουμε κρύα για ορεκτικό ή πρώτο πιάτο.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές