
Υλικά
υλικά για 4 άτομα
8 χοιρινά σκαλοπίνια περίπου 60-70 γρ. το καθένα
1 γεμάτο ποτήρι κρασιού κρασί Μαρσάλα
50 γρ. φρέσκο βούτυρο
λίγα φυλλαράκια δάφνης
αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Χτυπάμε ελαφρά τις φέτες του κρέατος να απλώσουν, τις αλατίζουμε, βάζουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις αλευρώνουμε, τινάζοντας το πολύ αλεύρι.
Λυώνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι που να τις χωράει όλες και τις τηγανίζουμε λίγα λεπτά και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Ο χρόνος εξαρτάται από το κομμάτι του κρέατος και το πάχος του.
Ρίχνουμε τότε το κρασί και 2 φύλλα δάφνης και ψήνουμε ακόμη 2'-3' ώστε να εξατμιστεί το κρασί και να σχηματίσει μια ελαφρά πηχτή σάλτσα.
Αφήνουμε τα σκαλοπίνια μερικά λεπτά στο τηγάνι και σερβίρουμε.
Ταιριάζουν με πουρέ πατάτας ή μικρές πατάτες στο φούρνο με ελαιόλαδο, δεντρολίβανο, δάφνη και κρεμμύδι.Ταιριάζουν, ακόμα με λαχανικά ψητά.