Υλικά
Υλικά
6 αβγά
700 γρ ντομάτα στον τρίφτη
1/2 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
2 κσ ελαιόλαδο
2 κγ πάστα ντομάτας
2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδου, τριμμένες
1/2 κγ κύμινο
αλάτι, πιπέρι
φρέσκο ψωμί
Παρασκευή
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις πιπεριές, την πάστα ντομάτας, το σκόρδο, το κύμινο και 1/2 κγ αλάτι.
Σοτάρουμε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν εντελώς οι πιπεριές.
Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και το γιαούρτι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για ακόμη 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Σχηματίζουμε με μια κουτάλα 6 στρογγυλά ανοίγματα στη σάλτσα και σπάμε τα αβγά.
Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να έχει ψηθεί το ασπράδι αλλά ο κρόκος να είναι ακόμη ρευστός στο κέντρο.
Αδειάζουμε προσεκτικά σε πιατέλα και συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί.