Υλικά
υλικά για την τάρτα
1 1/2 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 κ.σ. βούτυρο κρύο σε κομμάτια
2 κ.σ. μαύρες ελιές πολύ ψιλοκομμένες
1/2 κ.γ. ρίγανη ξερή
3 κ.σ. παγωμένο νερό
ελάχιστο αλάτι
για τη γέμιση
2 πράσινες και 2 κόκκινες πιπεριές
1 σκ.σκόρδου λυωμένη
1 φλ.τσ. γραβιέρα ή έμμενταλ τριμμένα
1/2 φλ.τσ. φέτα σε κύβους
1/2 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φύλλα βασιλικού
2 αβγά
2/3 φλ.τσ. γάλα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε λεκανίτσα και ρίχνουμε το κρύο βούτυρο σε μικρά κομμάτια.
Το τρίβουμε με τα δάχτυλα μέχρι να γίνουν μικρά ψίχουλα.
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ελιές και τη ρίγανη, ρίχνουμε το κρύο νερό και ζυμώνουμε ελάχιστα, μέχρι απλώς να ενωθούν τα υλικά.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο για ένα ταψάκι 22 εκ.
Την απλώνουμε στο βουτυρωμένο ταψάκι, καλύπτοντας και τα τοιχώματα.
Ισιώνουμε το τελείωμα και τρυπάμε τη ζύμη με πιρούνι.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30'.
Πλένουμε και στεγνώνουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε κατά μήκος στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους.
Τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και λυωμένο σκόρδο και τις αλατίζουμε.
Τις ψήνουμε σε τηγάνι-γριλιέρα ή στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να μαυρίζουν.
Μόλις κρυώσουν λίγο τις κόβουμε σε στενές λωρίδες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο.
Τακτοποιούμε τις πιπεριές μέσα στην τάρτα σε στρώσεις, βάζοντας ανάμεσα το τυρί και τον μαϊντανό.
Βάζουμε από πάνω τα κυβάκια της φέτας.
Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα, αλάτι, πιπέρι και τον βασιλικό.
Ρίχνουμε το μείγμα επάνω στις πιπεριές και ψήνουμε την τάρτα στο φούρνο για 25'-30' μέχρι να πήξει το μείγμα και να αρχίσει να ροδίζει η τάρτα από κάτω.
Αφήνουμε να γίνει χλιαρή πριν το σερβίρισμα.tips: αν δεν θέλουμε να φτιάξουμε τη δική μας ζύμη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σφολιάτα.