X

Κολιοί στο φούρνο πλακί

Υλικά

υλικά

1 κ. κολιοί μέτριοι

3 μέτρια κρεμμύδια σε λεπτές φέτες

800 γρ. ώριμες ντομάτες

1 κ.σ. τοματοπελτέ

5 σκ. σκόρδο σε φετάκια

1 κ.γ. ζάχαρη

1/2 κ.γ. ρίγανη

1 φλ.τσ. μαϊντανό χοντροκομμένο

3/4 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Καθαρίζουμε τα ψάρια και αν θέλουμε αφαιρούμε τα κεφάλια τους, που χρησιμεύουν μόνο για εμφάνιση.

Τα αλατοπιπερώνουμε καλά.

Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε στη μέση αφαιρώντας τους σπόρους.

Στη συνέχεια τις τρίβουμε στον τρίφτη.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κ.σ ελαιόλαδο και σιγοψήνουμε τα κρεμμύδια ανακατεύοντας συνέχεια σε χαμηλή φωτιά για 5'-6'.

Ρίχνουμε τότε τη ντομάτα, τον πελτέ και τη ζάχαρη, αλατίζουμε ελαφρά και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 6'-7', ώστε να μην είναι πολύ ρευστή.

Στο τέλος προσθέτουμε το σκόρδο και τη ρίγανη.

Εχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 190ο.

Τοποθετούμε τα ψάρια σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος και βάζουμε επάνω και γύρω τη σάλτσα που ετοιμάσαμε.

Ρίχνουμε από πάνω τον μαϊντανό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε στο φούρνο για 20'-25'.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές