Υλικά
250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσηςΥλικά για περίπου 30 κριτσινάκια:
1 φλ. τσ. κίτρινο τυρί τριμμένο, της αρεσκείας σας (ή και ανάμεικτα είδη)
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό ή και λίγο παραπάνω, αν χρειαστεί
λίγη ρίγανη
1 κρόκος αβγού αραιωμένος με λίγο νεράκι για το άλειμμα στο τέλος
σουσάμι για το πασπάλισμα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το αλατοπίπερο, τη ρίγανη και το τυρί και τέλος ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν.
Ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθούν τρίμματα ζύμης.
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε παράλληλα μέχρι να έχουμε μια λεία και μαλακή ζύμη.
Φτιάχνουμε μια μπάλα με τη ζύμη και την σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα.
Την αφήνουμε για 20 λεπτά και έπειτα πλάθουμε λεπτά μπαστουνάκια.
Τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Τα αλείφουμε με τον κρόκο αβγού, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
Βγάζουμε τη λαμαρίνα από τον φούρνο και αφήνουμε τα κριτσινάκια να κρυώσουν επάνω της, γιατί όσο περνάει η ώρα σφίγγουν στο εσωτερικό και γίνονται ακόμα πιο τραγανά.