X

Κολομπαρόπιτα Χαλκιδικής με κολοκύθα

Υλικά

Υλικά

500 γρ. κίτρινη κολοκύθα

250 ml γάλα

185 γρ τραχανά

125 ml  ελαιόλαδο

1 κεσεδάκι γιαούρτι 

3 αβγά

300 γρ φρέσκο λευκό τυρί (πχ μυζήθρα)

300 γρ. φέτα 

1-2 κ. σ. ψιλοκομμένο δυόσμο

ελάχιστο αλάτι και πιπέρι 

1 κ. κ. φρυγανιά

Υλικά για τον χυλό

2-3 κουταλιές αλεύρι

3 κουταλιές ελαιόλαδο

2 κουταλιές γάλα 

1 αβγό

Παρασκευή

Καθαρίζουμε την κολοκύθα από τη φλούδα της και την τρίβουμε στον τρίφτη του κρεμμυδιού, την αλατίζουμε ελαφρά και την αφήνουμε στο σουρωτήρι αλάτι για να φύγουν τα υγρά της και τέλος την στύβουμε με τα χέρια μας.

Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε τον τραχανά και τον βράζουμε, σε χαμηλή φωτιά.Βάζουμε την κολοκύθα σε μια λεκάνη, προσθέτουμε το βρασμένο γάλα με τον τραχανά, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, τα τυριά, το δυόσμο, τα αβγά, ελαφρώς χτυπημένα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Αναμειγνύουμε και τα υλικά για το χυλό σε ένα μπολ και τον αραιώνουμε με το αυγό.

Λαδώνουμε ένα ταψί ελαφρά, το πασπαλίζουμε με την φρυγανιά, ρίχνουμε το μείγμα της κολοκύθας, το στρώνουμε και από πάνω ρίχνουμε τον χυλό, κουταλιά-κουταλιά, ενώ με την ανάποδη του κουταλιού στρώνουμε την επιφάνεια του.

Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο, στους 160ο ? φούρνο και ψήνουμε για περίπου 1 1/2 ώρα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές