X

Αρνάκι σε «πακέτο» αλουμινόχαρτου με τυριά

Υλικά

Υλικά

1.400 γρ. αρνάκι από τα πλευρά, κομμένο σε μερίδες

2 καρότα, κομμένα σε μπαστουνάκια

2 κλαράκια, σέλινο-σέλερι, κομμένα σε ροδέλες

2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες

10 ντοματίνια βελανίδι, κομμένα στη μέση

1 φύλλο δάφνης

2 κλαράκια φρέσκο θυμάρι

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

60 ml λευκό ξηρό κρασί

40 ml ελαιόλαδο

150 γρ. ταλαγάνι, κομμένο σε κυβάκια

4 φέτες κασέρι

Παρασκευή

Βάζουμε σε μια γυάλινη λεκάνη τα κομμάτια του αρνιού.

Προσθέτουμε τα καρότα, το σέλινο, το κρεμμύδι, το θυμάρι και το δαφνόφυλλο, τα περιχύνουμε με το κρασί και το ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να σταθούν και να μαριναριστούν για 2 ώρες.

Απλώνουμε δυο φύλλα αλουμινόχαρτο στον πάτο ενός σκεύους, περνάμε το δεύτερο με λίγο ελαιόλαδο και τοποθετούμε πάνω του το κρέας και το αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε τα κυβάκια από το ταλαγάνι, τα ντοματίνια και τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα.

Σκεπάζουμε το κρέας με τις φέτες του κασεριού.

Κλείνουμε το αλουμινόχαρτο, αφήνοντας το σχετικό κενό από πάνω.

Το διπλώνουμε καλά και βάζουμε το σκεύος μαζί με το «πακέτο» μας στο φούρνο, ψήνουμε για 1 περίπου ώρα, σε προθερμασμένο στους 220ο ?, φούρνο και ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο στη 1 ώρα για να δούμε αν ψήθηκε καλά.

Αλλιώς συνεχίζουμε για μερικά ακόμα λεπτά το ψήσιμο.

Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με ψητές πατάτες φούρνου.Σημ.

Μπορεί να ψηθεί και σε πολλά «πακετάκια», ως ατομικές μερίδες.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές