X

Πολίτικη σκορδαλιά (του Ηλία Μαμαλάκη)

Υλικά

Υλικά για 1 μεγάλο μπολ

300 γρ. καρύδια

150 γρ. μουσκεμένο ψωμί

5 σκελίδες σκόρδο

Χυμός από 1 λεμόνι

1 φλιτζ. του τσαγιού λάδι

150 γρ. γιαούρτι

Εκτέλεση

Ελέγχετε αν η καρυδόψιχά σας έχει τσόφλια από τα καρύδια.

Αν βρείτε, τα αφαιρείτε.

Χτυπάτε στο γουδί τα καρύδια μέχρι να γίνουν σχεδόν σαν σκόνη.

Τα βγάζετε και τα ακουμπάτε σε ένα μπολ.

Χτυπάτε κατόπιν και τα σκόρδα χωριστά, μέχρι να γίνουν αλοιφή.Τα ξαναβάζετε μαζί στο γουδί (καρυδόψιχα και σκόρδα) και προσθέτετε, αφού το στύψετε καλά, το μουσκεμένο ψωμί.

Χτυπάτε με το γουδοχέρι, προσθέτετε τον χυμό λεμονιού, φέρνετε 2-3 βόλτες με το γουδοχέρι και αρχίζετε να προσθέτετε σιγά σιγά το λάδι.

Τα χτυπάτε μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος πολτός.

Στο τέλος προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε καλά.Όλη τη διαδικασία της καρυδάτης σκορδαλιάς μπορείτε να την κάνετε στο μπλέντερ του μίξερ σας.*Η συνταγή είναι από το "Ημερολόγιο μαγειρικής 2014" του Ηλία Μαμαλάκη, εκδόσεις Μίνωας.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές