X

Κροκέτες πατάτας με κολοκυθάκι και κρεμμύδι

Υλικά

υλικά για 6 άτομα

500 γρ. πατάτες βρασμένες και λιωμένες με το πιρούνι

2 μέτρια κρεμμύδια 

2 μέτρια κολοκυθάκια

2 αβγά 

100 γρ. φαρίνα

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε στο μούλτι.

Σ'ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τα μαραίνουμε για 4'-5'.

Ξύνουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό τρίφτη.

Μ ένα πηρούνι ανακατεύουμε τις λυωμένες πατάτες με το κολοκυθάκι, τα κρεμμύδια, το αλέυρι, τα αβγά, αλάτι και πιπέρι.

Αν ο χυλός είναι πολύ αραιός προσθέτουμε 1 κ.σ αλεύρι.

Αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό τηγάνι (ή το ίδο που ψήσαμε τα κρεμμύδια) σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μια μεγάλη κουταλιά χυλό.

Πλαταίνουμε λίγο την κροκέτα με τη ράχη ενός ουταλιού και την ψήνουμε 2' από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.

Τις βγάζουμε με σπάτουλα σε απορροφητικό χαρτί.

Είναι ένα νόστιμο ορεκτικό αλλά και καλό συνοδευτικό για ψητά κρέατα ή ψάρια.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές