
Υλικά
Υλικά για 8 άτομα
24 κάστανα, βρασμένα και ξεφλουδισμένα
1 πράσο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κλωνάρι σέλινο-σέλερι, ψιλοκομμένο
100 ml κρέμα γάλακτος
125 ml γάλα
30 γρ βούτυρο
αλάτι και πιπέρι
Παρασκευή
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα βρασμένα κάστανα κι όλα τα λαχανικά και τα σκεπάζουμε με 2,5 λίτρα κρύο νερό κι αλατοπιπερώνουμε.
Τα βάζουμε να βράσουν και μόλις αρχίσουν να σχηματίζουν αφρό ξαφρίζουμε με τρυπητή κουτάλα, όσες φορές χρειάζεται κι όταν πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει ο ζωμός, σε σιγανή φωτιά, για 35 λεπτά, περίπου.
Κατόπιν, τα περνάμε από το μύλο των λαχανικών ή το μίξερ, τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος κι αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο από γάλα.
Ζεσταίνουμε τη σούπα, πολύ ελαφρά και ρίχνουμε το βούτυρο, ανακατεύοντας για να λιώσει καλά.
Σερβίρουμε σε σουπιέρα ή σε ατομικά μπολ.
Συνοδεύουμε με φρυγανισμένα ψωμάκια.Θ.Τ.