X

Φασόλια με κρεμμύδια και τζίντζερ

Υλικά

υλικά

300 γρ. κόκκινα φασόλια βρασμένα (ή έτοιμα από 2 κονσέρβες)

2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα στο μούλτι

1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ 2 εκ. κομμένο σε λεπτές λωρίδες

6 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες

2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κύβους

2 πράσινες καυτερές πιπεριές (προαιρετικά)

1 κ.γ. κύμινο σε σπόρους

1 κ.γ. κόλιαντρο σε σκόνη

1 κ.γ. γκάραμ μασάλα (ινδικό μπαχαρικό)

1/2 κ.γ. κουρκουμά

2-3 κ.σ. σπορέλαιο

αλάτι

ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο ή μαϊντανό για το γαρνίρισμα

παρασκευή

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το κύμινο.

Μόλις μυρίσει προσθέτουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και σωτάρουμς για 2'.

Προσθέτουμε τις πιπεριές, τις ντομάτες, το κόλιαντρο, το κίμινο, τον κουρκουμά και το γκάραμ μασάλα και σωτάρουμε 2'-3'.

Ρίχνουμε στο μείγμα τα φασόλια και 3 φλ.τσ.

ζεστό νερό και αλατίζουμε.

Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα φασόλια, γύρω στα 10'.

Αν θέλουμ ετη σάλτσα πιο πηχτή, χωρίζουμε μερικά φασόλια και τα πολτοποιούμε με το πηρούνι, κατόπιν τα ανακατεύουμε στο φαγητό.

Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κόλιαντρο ή μαϊντανό και συνοδεύουμε με λευκό ρύζι σκέτο ή με σαφράν.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές