Υλικά
Υλικά
1 κιλό χεράκι από αρνί, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 ποτηράκι (125 ml) λευκό, ξηρό κρασί ή χυμό 2 λεμονιών
Παρασκευή
Σκουπίζουμε με ένα βρεγμένο χαρτί κουζίνας το κρέας για να απομακρύνουμε τα τυχόν κοκαλάκια που έχουν μείνει στην επιφάνεια του, την ώρα που το έκοβε με τον μπαλτά ο κρεοπώλης Βάζουμε ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι.
Πριν αρχίσει να παίρνει χρώμα, προσθέτουμε το κρέας και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρουν όλα τα κομμάτια του χρώμα, από όλες τις πλευρές.
Τότε θα έχουν τσιγαριστεί καλά.
Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα αφήνοντας το κρέας να σιγομαγειρεύεται, σε πολύ σιγανή φωτιά για 2 περίπου ώρες, χωρίς καθόλου νερό.
Ένα τέταρτο με 10 λεπτά πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κρασί ή το χυμό, αφήνουμε να εξατμιστεί λίγο σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια τη χαμηλώνουμε και πάλι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να δέσει καλά και πάλι η σάλτσα του και να μείνει σχεδόν στεγνό, με το λάδι του.
Για αυτό εξάλλου πολλές φορές στο τσιγαριστό δεν προσθέτουν ούτε το κρασί ή το χυμό των λεμονιών. Θ.Τ.