Υλικά
υλικά για 4 άτομα
2 φλ.τσ. φακές βρασμένες (να κρατάνε λίγο)
1 μεγάλο ή 2 μικρά αβοκάντο ώριμα, σε κυβάκια
1 μέτριο κρεμμύδι σε χοντρές φέτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε φετάκια
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
4-5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 μικρό λεμόνι, το χυμό
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Βάζουμε στο μούλτι ελαιόλαδο, λεμόνι, κρεμμύδι και φύλλα ρίγανης και τα κάνουμε πολτό.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε τις φακές με τη σάλτσα και τον μισό μαϊντανό πολύ καλά.
Προσθέτουμε το αβοκάντο και ανακατεύουμε προσεκτικά, ώστε να μην το λυώσουμε.
Βάζουμε από πάνω τον υπόλοιπο μαϊντανό και τα κρεμμυδάκια και σερβίρουμε αμέσως.
σημ.
Ιδανικά, έχουμε αφήσει τις φακές με τη σάλτσα στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα, ώστε να πάρουν τα αρώματα.
Το αβοκάντο το προσθέτουμε μόλις το κόψουμε, λίγο πριν το σερβίρισμα.