X

Λευκό στιφάδο με μπακαλιάρο

Υλικά

Υλικά

1,5 κιλό φιλέτα παστού μπακαλιάρου

1 κιλό κοκκάρια (κρεμμύδια του στιφάδου)

125 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

240 ml λευκό ή ροζέ ξηρό κρασί

1 φύλλο δάφνης

1 κ. κ. μπαχάρι σε σκόνη ή 6-8 κόκκους

2-3 γαρυφαλλόκαρφα

1/2 κ. κ. κύμινο σε σκόνη

1 μασουράκι κανέλα

1 κ. κ. πάπρικα

4-5  κόκκους πιπέρι  

2 κομμάτια φλούδα πορτοκαλιού, καλά πλυμένη

ελάχιστο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Παρασκευή

Ξεπλένουμε καλά τον μπακαλιάρο και τον βάζουμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό, από νωρίς το προηγούμενο βράδυ, ώστε μέχρι το πρωί της επομένης που θα τον μαγειρέψουμε να του αλλάξουμε 3-4 φορές το νερό.

Στη συνέχεια τον ζεματάμε για 5-6 λεπτά, σε καυτό νερό και τον αφήνουμε να στραγγίζει σε ένα σουρωτήρι.

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα 5-6 κουταλιές ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα τα σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε και το δαφνόφυλλο και την πορτοκαλόφλουδα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.

Στο τέλος αυτού του χρόνου, τα αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και τοποθετούμε επάνω τους το μπακαλιάρο και τον αφήνουμε να βράσει άλλα 10 λεπτά (εφόσον χρησιμοποιήσαμε φιλέτα), με σκεπασμένη την κατσαρόλα.

Σημ.

Σε παραλλαγή αυτού του στιφάδου, μπορείτε, την ώρα που θα ρίξετε το κρασί στην κατσαρόλα, να προσθέσετε πελτέ και φρέσκια ντομάτα, τριμμένη στον τρίφτη. Θ.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές