
Υλικά
Υλικά
4-5 καρότα, τριμμένα στο λεπτό τρίφτη
1 ξινόμηλο, ξεφλουδισμένο και τριμμένο
1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδας ή στραγγιστό
100 γρ. μέτριες γαριδούλες, βρασμένες και κομμένες σε ροδέλες
χυμός 1 λεμονιού
1 1/2 κ. σ. ελαιόλαδο ή 1 1/2 κ. σ. σπιτική μαγιονέζα
1 κ. σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
1 κ. κ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ. κ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
Παρασκευή
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το καρότο, το μήλο, τις γαριδούλες και τα μυρωδικά και τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και τα κρατάμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο.
Τα μεταφέρουμε στο μπολ με το μείγμα καρότο- μήλο-γαρίδες και ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά μπολάκια και τα βάζουμε σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο. Σημ.
Αν πρόκειται να καταναλωθεί άμεσα μπορούμε να προσθέσουμε και 1 κ.σ ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (τσάιβς)Θ.Τ.