X

Πράσινα σπαράγγια σαλάτα

Υλικά

υλικά για 4 άτομα

24 πράσινα σπαράγγια καλλιέργειας

15-20 ελιές Καλαμών (σε άλμη)

10 πατατούλες μίνι  βιολογικές (ή απλές πατάτες βρασμένες)

1/2 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/2 κ.γ. μαραθόσπορο

5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό λευκό

1 λεμόνι, το ξύσμα

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Πλένουμε καλά τις πατατούλες και τις βράζουμε με τη φλούδα.

Πλένουμε τα σπαράγγια και τα κόβουμε στα 4 εκ.

από την κορυφή τους.

Από τα κοτσάνια αφαιρούμε το κάτω μέρος που είναι σκληρό και όσο κοτσάνι μείνει το κόβουμε σε κομμάτια των 2 εκ.

Βράζουμε νερό, το αλατίζουμε και ζεματάμε τα σπαράγγια για 3'-4'.

Τα βουτάμε κατ' ευθείαν σε παγωμένο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα υλικά της βινεγκρέτ με το ξύσμα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Κόβουμε τις ελιές σε ψιλά κομμάτια και τις προσθέτουμε στη σάλτσα.

Βάζουμε σε μπολ όλα τα σπαράγγια και ρίχνουμε τη σάλτσα.

Τα αφήνουμε να μείνουν 30΄.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα.

Τις ανακατεύουμε με τα σπαράγγια.

Σερβίρουμε τη σαλάτα πασπαλισμένη με τον μαϊντανό.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές