
Υλικά
Υλικά
8 αβγά
2 κ. σ. γιαούρτι
αλάτι και πιπέρι
2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
500 γρ νεαρό σπανάκι
6 κ. σ. ξερό ανθότυρο
1 κ. σ. ψιλοκομμένο άνηθο
1 κ. σ. ψιλοκομμένο μάραθο
αλάτι-πιπέρι
πάπρικα ή μπούκοβο (όσο καυτερό θέλουμε)
Παρασκευή
Χτυπάμε ελαφρά το γιαούρτι με 1 από τα αυγά και λίγο αλάτι μέχρι να ανακατευτούν και να ομογενοποιηθούν.
Σπάμε και τα υπόλοιπα αβγά και τα ρίχνουμε στο μείγμα, χωρίς να τα ανακατέψουμε πολύ.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το σπανάκι για 1 λεπτό μέχρι να μαραθεί λιγάκι, προσθέτουμε τον άνηθο και το μάραθο και στη συνέχεια ρίχνουμε τα αβγά και τα ανακατεύουμε με την σπάτουλα για να τους επιτρέψουμε να πήξουν όπως οι ομελέτες.
Ενώ είναι ακόμα ελαφρώς υγρά, τα απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά και πασπαλίζουμε από πάνω τον ανθότυρο, τρίβουμε πιπέρι και προσθέτουμε το μπούκοβο ή την πάπρικα.
Σερβίρουμε αμέσως. Σημ.
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε αντί γιαούρτι κρέμα γάλακτος, χλωρή μυζήθρα, ρικότα ή όποιο άλλο φρέσκο τυρί μας αρέσει.
Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα λαχανικά της αρεσκείας μας (πράσα, φρέσκα κρεμμυδάκια) ή περισσέματα λαχανικών (σε εκκαθάριση ψυγείου).
Μπορούμε επίσης να ζεστάνουμε το ελαιόλαδο με λίγο σκόρδο, το οποίο θα αφαιρέσουμε στη συνέχεια.Θ.Τ.