X

Σαν χωριάτικη σαλάτα με τηγανητά ρεβίθια

Υλικά

Υλικά

Για τα ρεβίθια

500 ml ελαιόλαδο για το τηγάνι

450 γρ βρασμένα ρεβίθια ή 1 κονσέρβα, ξεπλυμένα και καλά στραγγισμένα

1/4  κ. κ. κύμινο ολόκληρο + 1/4 κ. κ. κύμινο σε σκόνη

1/4 κ. κ. ξερό κόλιανδρο, κοπανισμένο

Για τη σαλάτα

1 μικρό αγγούρι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κυβάκια

1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

250 γρ ντοματίνια βελανίδι, κομμένα στα 2 ή και στα 4

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (ή φρέσκο κόλιανδρο, κατά προτίμηση)

2 πράσινες πιπεριές-κέρατο, ψιλοκομμένες

4 κ. σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

χυμός από 1 λεμόνι 

Παρασκευή

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια θερμοκρασία που δεν θα πρέπει να ξεπερνά τους 170ο, σε ένα φαρδύ τηγάνι, όπου το ελαιόλαδο δεν θα πρέπει να ξεπερνά σε ύψος τη μέση των τοιχωμάτων του.

Αφού στεγνώσουμε πολύ καλά τα ρεβίθιά πάνω σε απορροφητικό χαρτί και εν ανάγκη τα σκουπίσουμε και με χαρτί, για να μην πιτσιλάνε.

Τα ρίχνουμε στο τηγάνι και τα σοτάρουμε για μερικά λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα.

Τα πασπαλίζουμε με το αλάτι και τα μπαχαρικά, τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να κρυώσουν, πάνω σε απορροφητικό χαρτί, για να φύγει το παραπανήσιο λάδι τους.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε μια σαλατιέρα, ρίχνουμε από πάνω τα αρωματισμένα ρεβίθια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως,Σημ.

Αν βράσουμε μόνοι μας τα ρεβίθια χρειαζόμαστε να τα μουλιάσουμε από το προηγούμενο βράδυ.Θ.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές