X

Κολιοί στο φούρνο με ντομάτα και φέτα

Υλικά

υλικά για 3 άτομα

3 μεγάλοι κολιοί

4 ώριμες ντομάτες

1 φλ.τσ. φέτα σε μικρά κυβάκια

2 σκ. σκόρδο σε φετάκια

1/2 φλ.τσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος

1 κ.γ. ρίγανη

1/3 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο

1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια.

Τα τοποθετούμε σε πυρίμαχο λαδωμένο σκεύος και αλατοπιπερώνουμε.

Ζεματίζουμε για 1' τις ντομάτες σε νερό που βράζει, τις ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις 2 σε κυβάκια και τις άλλες σε φέτες.

Ανακατεύουμε σ' ένα μπολ ντομάτα και φέτα, σκόρδο, δυόσμο, ρίγανη, μαϊντανό, αλατοπίπερο και 2 κ.σ ελαιόλαδο.

Μοιράζουμε το μείγμα ντομάτας-φέτας στις κοιλιές των ψαριών (όσο περισσέψει το αφήνουμε έξω).

Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 3 κ.σ νερό και τοποθετούμε επάνω σε κάθε ψάρι από 1 φετάκι λεμονιού.

Ψήνουμε τους κολιούς σε προθερμασμένο στους 190ο φούρνο, για 20'-30' και σερβίρουμε γαρνιρισμένους με μαϊντανό και λίγο ωμό ελαιόλαδο.Updated: 03/08/21Ημ/νια α' δημοσίευσης: 02/07/14

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές