X

Καππαροσαλάτα Σίφνου

Υλικά

Υλικά

100 γρ κάππαρη (ξερή)

800 γρ ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες (όπως για τη χωριάτικη)

250 ml ελαιόλαδο

150 ml δυνατό ξίδι από κρασί

125 ml κόκκινο κρασί (προαιρετικά)

2 φύλλα δάφνη

αλάτι και πιπέρι

Παρασκευή

Βάζουμε νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα και ζεματάμε την κάπαρη για 5 λεπτά, τη σουρώνουμε και χύνουμε το νερό.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες δύο φορές, σε καθαρό νερό, μέχρι να ξεπικρίσει εντελώς η κάππαρη.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα και μαραίνουμε καλά τα κρεμμύδια.

Στη συνέχεια προσθέτουμε την κάπαρη και τη δάφνη.

Σβήνουμε με το ξίδι κι αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε νερό όσο για να σκεπάσει την κάππαρη και την αφήνουμε να βράσει για 1-2 ώρες σε πολύ σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει και να μελώσει.

Συνήθως παρατηρούμε πως στο τέλος η κάππαρη λειώνει ελαφρά αλλά αυτό είναι κι η ένδειξη πως είναι έτοιμη.
Σημ.

1.

Από όπου κι αν αγοράσουμε ξερή κάππαρη χρειάζεται να ζητήσουμε πληροφορίες για τη διαδικασία ξεπικρίσματος της.

Θ.Τ.
2.

Η καππαροσαλάτα διατηρείται κλεισμένη σε βάζο, στο ψυγείο, για αρκετούς μήνες.

Σερβίρεται ως ορεκτικό.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές