
Υλικά
Υλικά
500 γρ. θράψαλα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
125 ml ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κ. σ. μάραθο, ψιλοκομμένο
2 κ. σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ. σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
χυμό από ½ λεμόνι
40-50ml ούζο
αλάτι και πιπέρι
Παρασκευή
Καθαρίζουμε τα θράψαλα, αφαιρούμε τα εντόσθια, τα μάτια και το στόμα, τα ξεπλένουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά.
Τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και μόλις μαραθεί λίγο, προσθέτουμε τα θράψαλα.
Ανακατεύουμε και τηγανίζουμε για 5-6 λεπτά, μόλις αλλάξουν χρώμα κι αρχίσουν να κοκκινίζουν τα σβήνουμε με το ούζο, αφήνουμε να εξατμιστεί για λίγο το οινόπνευμα του, προσθέτουμε το λεμόνι και τα μυριστικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε να σιγοβράσουν τα θράψαλα μέσα σε αυτή τη σάλτσα για 20-25 λεπτά ακόμα.Σημ. Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε το λεμόνι με 1-2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια.
Θ.Τ.