X

Δροσερή σούπα με καλαμπόκι με κίτρινα τοματίνια και κίτρινες πιπεριές

Υλικά

Υλικά

3 «κόρες»* φρέσκο καλαμπόκι (καθαρισμένες θα δώσουν περίπου 2 φλιτζάνια του καφέ)

1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε καρεδάκια

450 γρ. κίτρινα τοματίνια, κομμένα στη μέση

1 μεγάλη φέτα ζυμωτό ψωμί, χωρίς την κόρα της, κομμένη σε κυβάκια

1-2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 κ. σ. ξίδι από λευκό κρασί

2 κ. σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

1 γερή πρέζα αλάτι

2 κ. σ. ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμυδάκι με τα φύλλα του ή ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (τσάιβς)

Παρασκευή

Κρατάμε μια μικρή ποσότητα από το καλαμπόκι και τις πιπεριές και την βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να τη χρειαστούμε.

Χωρίζουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το σχοινόπρασο (ή τα κρεμμυδάκια) σε δύο δόσεις και τα περνάμε από το μπλέντερ, προσθέτοντας κάθε φορά μια ποσότητα από το ελαιόλαδο και το ξίδι.

Τα δουλεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία μάζα και στη συνέχεια τα μεταγγίζουμε σε ένα μπολ, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει, για 2 ώρες, τουλάχιστον, αλλά όχι παραπάνω από 24.

Σερβίρουμε τη σούπα παγωμένη μαζί με το καλαμπόκι, τα καρεδάκια της πιπεριάς και το σχοινόπρασο που κρατήσαμε.

Σημ. Αν θέλουμε να αραιώσουμε λίγο τη σούπα, μπορούμε να τη σερβίρουμε με τριμμένο πάγο.

Αν την θέλουμε κάπως καυτερή, ώστε να εξισορροπεί η γλύκα του καλαμποκιού, της προσθέτουμε λίγο ταμπάσκο.



Θ.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές