X

Τηγανιά λαχανικών με μαστιχωτό τυρί και χωριάτικο λουκάνικο

Υλικά

Υλικά

40 ml ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

½ χωριάτικο λουκάνικο ή ¼ σουτζούκι πέταλο, κομμένο σε μικροσκοπικά κυβάκια

1 μεγάλη πατάτα, κομμένη σε κυβάκια 

1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς τα σπόρια της, κομμένη σε λωρίδες

2 μέτρια κολοκυθάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες 

2 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε κυβάκια 

2-3 ώριμες, αλλά σφιχτές ντομάτες 

120 γρ. τυρί Ταλαγάνι ή μαστέλο Χίου, κομμένο σε κυβάκια

2 κ. σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο 

2 κ. σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο 

2 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο 

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

καυτερή πάπρικα ή μπούκοβο

Παρασκευή

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο και το λουκάνικο (ή το σουτζούκι), σε μέτρια θερμοκρασία.

Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα ρίχνουμε τις πατάτες και τις σοτάρουμε από όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε την πιπεριά, τις μελιτζάνες και τέλος τα κολοκυθάκια.

Μόλις μαραθούν και αυτά και αρχίσουν να στεγνώνουν τα λαχανικά, ρίχνουμε τη ντομάτα και το τυρί και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρεύεται για περίπου 12-15 λεπτά.

Λίγο πριν το αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα αρωματικά και την πάπρικα ή το μπούκοβο.

Σημ. Αν όσο μαγειρεύουμε δούμε πως η τηγανιά μας θα χρειαστεί υγρά της προσθέτουμε ελάχιστο χλιαρό νερό.



Θ.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές