Υλικά
Υλικά (για 1 μεγάλη ή 20 ατομικές)
100 γρ. σπαγγέτι
50 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας (με βασιλικό ή με ελιές)
1 φρέσκια μοτσαρέλα μπάλα (120-150 γρ.) κομμένη σε λεπτές φετούλες
λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
αλάτι και πιπέρι
φυλλαράκια βασιλικού για να διακοσμήσουμε την «πίτσα»
Παρασκευή
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζουμε καλά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε, λίγα-λίγα, τα σπαγγέτι, σχηματίζοντας με το πιρούνι 2-3 φωλίτσες κάθε φορά.
Αυτές θα αποτελέσουν τη βάση για τις μίνι πίτσες μας.
Απλώνουμε τη σάλτσα της ντομάτας πάνω στις μισές πιτσούλες και απλώνουμε τα φετάκια της μοτσαρέλας πάνω από τη σάλτσα ντομάτας.
Τις σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες φωλίτσες και τις ψήνουμε μαζί (σαν σαντουιτσάκια) σε προθερμασμένο, στους 150ο С, φούρνο, για 5 περίπου λεπτά μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα.
Τις διακοσμούμε με τα φυλλαράκια του βασιλικού.Εναλλακτικά, μπορούμε να ρίξουμε τα ζυμαρικά σε δύο δόσεις για να φτιάξουμε 2 μεγαλύτερες πίτσες.
Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαζόταν να προβλέψουμε κι ένα κατάλληλο σε μέγεθος τηγάνι.
Θ.Τ.