Υλικά
Υλικά
300 γρ. σπαγγέτι ή βίδες
5 κ. σ. ελαιόλαδο
1/2 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
200 γρ. λουκανικάκια μίνι, τύπου Φρανκφούρτης
3 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες σε μικρά κομμάτια
1 φλιτζ. φρέσκια ντομάτα, τριμμένη στον τρίφτη
1 κ. σ. πελτέ ντομάτας
αλάτι και πιπέρι
½ κ. κ. μαύρη ζάχαρη
100 γρ. τυρί τριμμένο για μακαρόνια
Παρασκευή
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα άφθονο νερό να βράσει μαζί με 1 κουταλιά αλάτι και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα και στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι και τα λουκάνικα.
Ανακατεύουμε συνεχώς και μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε και τις λιαστές ντομάτες, τη φρέσκια ντομάτα, τον πελτέ αραιωμένο σε ½ φλιτζάνι νερό.
Ανακατεύουμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε.
Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.
Αν δούμε πως η σάλτσα έχει στεγνώσει, προσθέτουμε και μερικές κουταλιές από το νερό όπου βράσαμε τα μακαρόνια.
Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα.
Θ.Τ.