Υλικά
Υλικά
2 μεγάλα κομμάτια φρέσκου σολομού (από 150 γρ. το καθένα)
150 γρ. φουντούκια (αν είναι η εποχή τους, χλωρά ακόμα)
200 ml κρέμα γάλακτος ή φυτική κρέμα γάλακτος από αμύγδαλα ή σόγια
30 γρ. βούτυρο
1 κ. σ. γλυκιά μουστάρδα
1-2 κ. σ. άνηθο, φρέσκο θυμάρι
αλάτι και πιπέρι
Παρασκευή
Βάζουμε τα φουντούκια σε ένα γουδί ή στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα φιλέτα του σολομού για 3-5 λεπτά, ανάλογα με το πάχος τους και το πόσο ψημένα τα προτιμάμε. Αν θέλουμε να ψηθούν καλύτερα, θα τα γυρίσουμε στα μισά του χρόνου για να ψηθούν κι από τις δυο πλευρές τους.
Προσθέτουμε τον άνηθο και τα διατηρούμε ζεστά.
Ρίχνουμε στο ζεστό τηγάνι την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη μουστάρδα και το θυμάρι, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε και τη σκόνη από τα τριμμένα φουντούκια, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια ομογενοποιημένη, πηχτή κρέμα.
Την αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε και απλώνουμε τη σάλτσα μας πάνω από τα ζεστά φιλέτα του σολομού.
Τα σερβίρουμε πολύ ζεστά, γαρνίροντας τα αν θέλουμε με μερικά επιπλέον χοντρά κοπανισμένα φουντούκια.
Θ.Τ.