X

Λαχανικά στη γάστρα με σουτζούκι

Υλικά

Υλικά

2 λεπτά σουτζούκια τ. Αδάνων (καυτερά) ή κάποιο άλλο, λιγότερο καυτερό, κομμένο σε ροδέλες

2 μέτριες μαραθόριζες κομμένες σε λεπτές ροδέλες

4-6 μέτριες σε μέγεθος πατάτες

4 λιαστές ντομάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια (κατά προτίμηση όχι σε λάδι)

2 κ. σ. ελαιόλαδο

4-5 κουταλιές έτοιμη (ή σπιτική) σάλτσα ντομάτας με πιπεριά

2 κ. κ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ

2 κ. σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για το γαρνίρισμα

αλάτι, πιπέρι και καυτερό κοκκινοπίπερο

Παρασκευή

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ μαντεμένιο σκεύος, που να μπορεί να μπει και στο φούρνο στη συνέχεια και ροδίζουμε για λίγο τα σουτζούκια, προσθέτουμε τις πατάτες και τη μαραθόριζα.

Συνεχίζουμε να σοτάρουμε για μερικά λεπτά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε στο τηγάνι το τζίντζερ, τις λιαστές ντομάτες και τη σάλτσα ντομάτας, ανακατεύουμε και βάζουμε το φαγητό να ψηθεί σε προθερμασμένο στους 180ο С φούρνο, για 25 περίπου λεπτά ή μέχρι ροδοκοκκινίσουν όλα τα λαχανικά.

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ως κύριο πιάτο λαχανικών ή ως συνοδευτικό.

Θ.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές