X

Τσιπς γλυκοπατάτας και παντζαριού με χοντρό αλάτι κι αρωματικό λάδι

Υλικά

Υλικά

1 μεγάλη πορτοκαλόσαρκη γλυκοπατάτα, πλυμένη, όχι ξεφλουδισμένη

1 μεγάλη κιτρινόσαρκη γλυκοπατάτα, πλυμένη, αλλά όχι ξεφλουδισμένη

2 μέτρια παντζάρια, πλυμένα και ξεφλουδισμένα

αφρίνα (ανθός αλατιού) ή χοντρό κόκκινο αλάτι Χαβάης (alea sea)

σπορέλαιο ή ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

μερικές σταγόνες λάδι με δεντρολίβανο ή κάποιο άλλο μυριστικό ή λάδι τρούφας

Παρασκευή

Αφού βουρτσίσουμε και πλύνουμε τις γλυκοπατάτες και ξεφλουδίσουμε τα παντζάρια, τα σκουπίζουμε με μια πετσέτα για να στεγνώσουν καλά.

Τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες με όποιο εργαλείο κοπής που μπορεί να κόψει φετούλες σε μέγεθος τσιπς διαθέτουμε (μαντολίνο ή τρίφτη με τη σχισμή).

Ζεσταίνουμε το λάδι που επιλέξαμε για το τηγάνισμα σε μια φριτέζα ή σε μια βαθιά κατσαρόλα με μεταλλικό καλαθάκι, στους 180ο С.

Για να δοκιμάσουμε αν έφτασε σε αυτή τη θερμοκρασία ρίχνουμε ένα κομματάκι ψωμί στο καυτό λάδι.

Αν ροδοκοκκινίσει στα 20 δευτερόλεπτα, μπορούμε να ρίξουμε τα τσιπς μας.

Τα τηγανίζουμε, σε δόσεις πάντα, για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού.

Τα βγάζουμε μαζί με το καλαθάκι της φριτέζας, το οποίο αναποδογυρίζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας.

Στη συνέχεια, βάζουμε τα στεγνά πια λαχανικά σε ένα φαρδύ μπολ, τα πασπαλίζουμε με την αφρίνα ή το χοντρό αλάτι Χαβάης και τα περιχύνουμε με το αρωματικό λάδι, που επιλέξαμε.

Τα ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Θ.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές