X

Σούπα βελουτέ με φινόκιο και φρέσκο κατσικίσιο τυρί

Υλικά

Υλικά

4 μαραθόριζες (φινόκιο)

250-300 γρ. φρέσκο κατσικίσιο τυρί

2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες κι άκοπες

300 ml κρέμα γάλακτος (με χαμηλά λιπαρά)

300 ml πλήρες γάλα (αν θέλουμε και κατσικίσιο)

2 κ. σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι από το μύλο

Παρασκευή

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μαραθόριζες στα τέσσερα.

Κρατάμε χωριστά τα φυλλαράκια τους για το σερβίρισμα και τις βράζουμε στον ατμό για 25 λεπτά, μαζί με τις σκελίδες του σκόρδου.

Κρατάμε το ένα φινόκιο ολόκληρο και κόβουμε τα άλλα τρία σε λεπτές φέτες.

Θρυμματίζουμε το κατσικίσιο τυρί σε ένα μπολ.

Ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα 2/3 του θρυμματισμένου τυριού σε μια κατσαρόλα κι αφήνουμε να πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να τα σιγοβράζουμε, χωρίς να κοχλάζουν πια, για 5 λεπτά ακόμα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το σκόρδο και το φινόκιο που βράσαμε στον ατμό.

Ανακατεύουμε καλά και πολτοποιούμε το μείγμα είτε με το ηλεκτρικό γουδοχέρι, είτε στο μίξερ, μέχρι να πάρει μια βελούδινη υφή.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο κι ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, σε μπολ και τη διακοσμούμε με τις φετούλες του φινόκιο και μερικά από τα φυλλαράκια του και το υπόλοιπο τυρί.

Θ.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές