X

Φάβα από φακές με σελινόριζα

Υλικά

Υλικά

300 γρ. φακές (βραστερές καφετιές ή κόκκινες)

25 γρ. βούτυρο

200 ml στραγγιστό γιαούρτι

1 κ. σ. κρέμα γάλακτος

1 καρότο, κομμένο σε μικρά κυβάκια

1 μικρή σελινόριζα, κομμένη σε πολύ μικρά κυβάκια

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή

Βάζουμε τις φακές να μουλιάσουν για 3 ώρες σε ένα βαθύ πιάτο, σκεπασμένες με κρύο νερό, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα.

Τις σκεπάζουμε με νερό, προσθέτουμε το καρότο και τη σελινόριζα, αλατοπιπερώνουμε και τις αφήνουμε να βράσουν, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για 45 λεπτά, περίπου, φροντίζοντας να ελέγχουμε συχνά αν έχουν βράσει.

Μόλις αρχίσουν να λιώνουν τις σουρώνουμε.

Τις βάζουμε μαζί με τα λαχανικά τους στο μπλέντερ και τις πολτοποιούμε μέχρι να σχηματιστεί ένας πουρές.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ηλεκτρικό γουδοχέρι (πίμερ).

Τις ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε κι ανακατεύουμε καλά, μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο κι ομοιογενές μείγμα.

Σερβίρουμε τον πουρέ ζεστό, σκέτο ως ορεκτικό ή για να συνοδέψουμε μαγειρευτά ή ψητά κρέατα.

Θ.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές