X

Μπιφτέκια με φακές και μανιτάρια

Υλικά

Υλικά

500 γρ. φακές βρασμένες και στραγγισμένες

500 γρ. διάφορα φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φετούλες

100 γρ. καρύδια

2 κ. σ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

½ κ. κ. ξερό θυμάρι

30 γρ. φρυγανιά τριμμένη

2 κ. κ. (10 ml) γούστερ σος (Worcestershire sauce) προαιρετικά

4 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι και πιπέρι

Παρασκευή

Καβουρδίζουμε για 5 λεπτά τα καρύδια για να βγάλουν το άρωμά τους και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ για να τα ψιλοκόψουμε.

Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι 1 κουταλιά ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Τα πασπαλίζουμε με το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να μαραθούν για 5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.

Τα ρίχνουμε κι αυτά στο μπλέντερ, προσθέτουμε τις φακές και τη γούστερ σος -αν την χρησιμοποιήσουμε- και θέτουμε σε λειτουργία τη συσκευή.

Τέλος, προσθέτουμε τη φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά.

Πλάθουμε το μείγμα σε μπιφτέκια πάχους 1 εκ.

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ροδίζουμε τα μπιφτέκια από 4 λεπτά από την κάθε πλευρά τους, μέχρι να σχηματίσουν τραγανή κρούστα.

Σημ.

Αν το μπλέντερ μας είναι μικρό, μπορούμε να πολτοποιήσουμε τα υλικά μας σε δόσεις ή να τα λιώσουμε στον κάδο του μίξερ ή με το ηλεκτρικό γουδοχέρι (πίμερ).

Θ.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές