X

Τηγανίτες με καρότα και φέτα

Υλικά

Υλικά

2 μεγάλα καρότα

100 γρ. μαλακιά φέτα

1 κρεμμύδι

1 κ. σ. άνηθο, ψιλοκομμένο

1 κ. σ. δυόσμο ψιλοκομμένο

2 αβγά

3 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ. σ. κρίθινο παξιμάδι (τριμμένο στο μπλέντερ)

1 κ. σ. ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

Παρασκευή

Καθαρίζουμε και τρίβουμε στο λεπτό τρίφτη τα καρότα και το κρεμμύδι.

Χτυπάμε τα αβγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα καρότα και το κρεμμύδι.

Τρίβουμε από πάνω και τη φέτα, πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το τριμμένο παξιμάδι, ρίχνουμε και τα μυριστικά κι αλατοπιπερώνουμε.

Πλάθουμε το μείγμα με τα χέρια μας μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα καρότα με τα υπόλοιπα υλικά.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, παίρνουμε μικρές δόσεις από το μείγμα των καρότων και τις ρίχνουμε στο ζεστό τηγάνι, πατώντας τις λίγο με τη ράχη του κουταλιού για να πάρουν το σχήμα μιας τηγανίτας.

Τις ροδίζουμε λίγες-λίγες, σε μέτρια θερμοκρασία, από 7-8 λεπτά από την κάθε πλευρά, φροντίζοντας να τις γυρίσουμε προσεκτικά για να μην διαλυθούν.

Τις σερβίρουμε ζεστές.Σημ. Αν χρειαστεί, για τις επόμενες δόσεις προσθέτουμε λίγο φρέσκο ελαιόλαδο στο τηγάνι μας.

Θ.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές